'Ohana - the coffee family

Belváros, ahol sosem elég a jóból!

Mi a kávézáson keresztül ismertük meg egymást és ezáltal sok mindent megtanultunk a másikról, nem arról, hogy reggel vagy épp délután issza a kávéját, hanem hogy mi a fontos az életben. Nekünk a család. Ez a felismerés vezetett oda, hogy létrehozzuk az ‘OHANA the coffee family-t. Egy helyet ahol amellett, hogy a legjobb minőségű kávékat készítjük neked, kipróbálhatod milyen saját kávét pörkölni és tagja lehetsz családunknak, ami több mint kávét szerető emberek kis csoportja.

"Én a kávénak köszönhetem a családom, hiszen 8 éve az első speciality kávézós munkahelyemen találkoztam a csodálatos feleségemmel, aki törzsvendégünk volt."

Ezután még sokat kávéztunk együtt, aztán később az első gyermekünk megszületése is egy kávézóban indult el… persze nem úgy mint a filmekben. Egyértelművé vált, hogy a fő princípium a valaha megálmodott helyemen egy családias, új kapcsolatoknak teret engedő, ám de kiemelkedő minőségű hely legyen akár nemzetközi piacon is. Amikor külföldön jártam sok dolgot szívtam magamba, amiket itthon nagyon fontosnak tartok beépíteni az OHANA' kávézó életébe. Boldog vagyok, hogy létrejött a kávézó és remélem még nagyon sok vendég lehet részese ennek a csodás kávés családnak.

Benkovich Ádám, vezető barista, tulajdonos

"Számomra a kávé többet jelent egy reggeli italnál, nagyon sok kedves barátomat köszönhetem neki."

A kávéval való kapcsolatom lassan már négy éve töretlenül tart. Számomra a kávé többet jelent egy reggeli italnál, nagyon sok kedves barátomat köszönhetem neki. Boldoggá tesz a gondolat, hogy másoknak - egyre többeknek - nem csak a napi koffeinről szól ez a nemes nedű. Több eszközzel, több módszerrel készítek kávét, egyrészt szeretek az ízjegyekkel és a textúrákkal kísérletezni, másrészt minden egyes elkészített kávéba szívem-lelkem belekerül. Remélem itt az 'Ohanában is sok új barátot ismerhetek meg bennetek, mert általatok én is és a kávézó is csak több lesz. Szeretném ezt a családias hangulatot tovább adni nektek, gyertek bármikor, itt garantáltan egy barát fog várni a pult túloldalán.

Doma Dávid

"Számomra a vendéglátás több, mint egyszerű munka, vagy szépen tálalt és finom ételek-italok párosítása."

Számomra a vendéglátás több, mint egyszerű munka, vagy szépen tálalt és finom ételek-italok párosítása. A szenvedélyem ez az életstílus, hiszen folyamatosan történik valami új és váratlan. A pörgés, az emberek és a gépek zaja talán még a kávénál is több energiát ad. Az elmúlt években volt szerencsém Ádám vendégeként benne is felfedezni egy hasonló gondolkodásmódot és remélem, vele és az 'Ohana családdal nem csak egy új kávézót, hanem egy új élményt is nyújthatunk majd nektek. Ha a kávén kívül másról is beszélgetnél (például fénykardokról vagy, kalóz hajókrol a Karib-térségben), én vagyok az embered! Nem ijedek meg borokról és gin&tonic párosításokról feltett kérdésekről sem. Az sem gond, ha Bing a téma, csak Bogyó és Babócától mentsetek meg!

Győző alias Yuzu

"8 évvel ezelőtt két nagyon tehetséges barista barátom vezetett be a speciality kávék rejtelmeibe, ami azóta a mindennapi életem része és úgy hiszem ez nem is fog változni."

Szerencsém volt Berlinben is sokat tanulni és tapasztalni erről a világról. Szeretetem szűnhetetlen a kávé iránt. Amikor megláttam az OHANA’ kávézó látványtervét tudtam, hogy külföldi utam végén itt akarok majd dolgozni. Miután megismertem Ádámot és Danit csak erősödött bennem ez az érzés, titkon pedig reméltem, hogy az általam úgy kedvelt Disney figura is megjelenik majd valamilyen formában a kávézóban. Stitch ott csücsül a sütis hűtönk tetején!

Barbi

"Egy olyan helyet szerettem volna mindig is, ahol az emberek maguknak és egymásnak adhatnak értékes, tartalmas időt, figyelmet."

Azt már régen tudtam, hogy ehhez az egyik legjobb út a gasztronómia lesz, így amikor találkoztam idehaza a minőségi kávékkal és persze Ádival, akkor nem volt nehéz összerakni a képet. Az üzleti életben lehetetlen kizárólag olyan emberekkel, partnerekkel együtt dolgozni akik pozitív hatással lehetnek ránk, így nagyon örültem, hogy itt én választhatom meg, hogy kivel, mit, hogyan szeretnék. Édesapaként pedig szeretnék olyan értékeket adni kisfiamnak, melyekkel egy boldogabb, teljesebb életet élhet.

Kiss Dániel, tulajdonos

Miért pont 'Ohana?

Az "ohana" hawaii nyelven annyit jelent: család. Az 'OHANA a szeretet, a béke és a család harmóniája, a gasztronómián keresztül. Egy szerencsés, személyes tapasztalás által sikerült közelebb kerülnünk a varázslatos Hawaii kultúrájához és persze az ott élő emberekhez. Ekkor éreztünk rá, hogy kishazánkba is szeretnénk elhozni ezt az életérzést. A szigeteken élők egy amolyan olvasztótégelyben élik mindennapjaikat, mégis saját kultúrájuk megtartása mellett mindenki másét is tiszteletben tartják. Ez a hozzáállás minden ország számára jó példa lehet. Emellett a természetközeliség meghatározó szerepet tölt be a szigetek mindennapi életében, ami rohanó világunkból egyre jobban hiányzik. Reméljük, hogy kávézónkban családok, baráti társaságok tölthetnek értékes időt és akár új szerelmek is szövődnek.