'Ohana kávékollekció

A zöld kávé választása

A zöld kávé kiválasztásnál a minőség, az átláthatóság és a fenntarthatóság a legfőbb szempontok. Régi beszállító partnerem és barátom egy svéd pörkölő a Per Nordby alias Kafferäven, akik zöld kávéval is foglalkoznak. Személyesen látogatnak el a világ minden táján található farmokra, majd választják ki a megfelelő zöldkávéfarmert partnernek. Így ismerem a kávéit pörkölt formában is és tudom milyen kivételes minőségűek.

A pörkölés

Számomra a kávépörkölés egyfajta alkímia. Mivel rengeteg számít, hogy a pörkölést végző személy, hogyan és miként áll a folyamathoz, egyértelmű volt, hogy régi jó ismerősömmel, az Impresso coffee lab pörkölőmesterével, Körmendi Gáborral dolgozunk együtt. Gábor szakértelme, elhivatottsága és maximalizmusa, amellett hogy ő is egy család apukája, szerintem kiemelkedően erőssé tette őket a piacon. Gábor pörköléskor, a válogatott zöld kávéinkból az elképzelt ízprofilt parádésan hozza elő nekünk. Alig várom hogy ti is megízleljétek ezeket a gyönyörű espressókat vagy éppen krémes cappuccinókat.

- Benkovics Ádám, üzletvezető barista